Szatmárcseke Foci

IKSZT BEMUTATÁSA

Szatmárcseke Község Önkormányzata 2008-ban pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, a gazdaság és a vidéki lakosság számára nyújtott alapszolgáltatásokkal kapcsolódóan meghirdetett „Integrált Közösségi Szolgáltató Tér (IKSZT)” cím elnyerésére.

A pályázat lényege az volt, hogy olyan közösségi teret kell kialakítani, amelynek segítségével a település szinte valamennyi közössége, lakója naprakész információhoz juthat a világ, a kistérség, a falu vagy önnön életét érintő, azt befolyásoló ügyekben.

A pályázat pozitív elbírálást nyert, így 2011-ben megkezdődtek a munkálatok a Művelődési Ház épületén. 2013-ban pedig megkezdhette működését az IKSZT.

Az IKSZT feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson a településen élőknek. Egyik legfontosabb funkciója, hogy kiszolgálja a fiatalokat, elsősorban közösségi programok szervezésével, de helyet ad más jellegű rendezvényeknek is.

Településünkön nagyon fontos a kulturális élet fellendítése, a közösségi élet megszervezése. Ahhoz, hogy a fiataljainkat itt tudjuk tartani, biztosítanunk kell számukra egy olyan helyet, ahol lehetőségük van a szabadidő hasznos eltöltésére, a muzeális emlékek bemutatására.

Községünkben eddig nem igazán volt nyilvános internet-használati lehetőség, az IKSZT által ez most elérhetővé vált.